(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Báječné a rychlé řezy s MARGOTKOU - inspirace z časopisu ! Určitě stojí za to vyzkoušet.
Potřebné ingredience
Těsto:
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 vejce
150 g cukru
100 ml oleje
200 ml mléka
Pudink:
500 ml mléka
1 čokoládový pudink
2-3 lžíce cukru
Náplň:
3-4 zakysané smetany
1-2 vanilkové cukry
1-2 velké Margot
Postup přípravy
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Uvaříme pudink podle návodu a vlažný lijeme nepravidelně na plech s těstem.
Dáme péci do trouby vyhřáté cca na 200°C.
Na vychladlou buchtu natřeme zakysanou smetanu, do které jsme předem vmíchali vanilkový cukr.
Posypeme nahrubo nastrouhanou Margot a dáme vychladit.
Dobrou chuť !
Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Uvaříme pudink podle návodu a vlažný lijeme nepravidelně na plech s těstem.
Dáme péci do trouby vyhřáté cca na 200°C.
Na vychladlou buchtu natřeme zakysanou smetanu, do které jsme předem vmíchali vanilkový cukr.
Posypeme nahrubo nastrouhanou Margot a dáme vychladit.
Dobrou chuť !
1.
2.
3.
4.
5.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lucy991
(upraveno)
13. 11. 2010, 19:56
Práve sme ochutnali a je to tak jednoduche a maximalne mňamózne !!!!
holemka
(upraveno)
9. 5. 2009, 21:35
Super recept. Všem ho doporučuji. Buchta je výborná.
Dandulee
(upraveno)
10. 3. 2009, 17:23
Už peču poněkolikáté Je super
olga
(upraveno)
1. 2. 2009, 10:35
Naprosto úžasné větší mňamku už jsme dlouho nejedli Super receptík
taba
(upraveno)
25. 1. 2009, 7:31
to je hrůza, může tady bejt člověk hubenej?????????? Jdu na ní....
Bylinka1
(upraveno)
20. 1. 2009, 22:47
Úplně se mi sbíhají sliny .Možná bych do té zakysanky šoupla trochu ztužovače,ať to líp drží-nebo není třeba ???
Jitka S.
(upraveno)
21. 1. 2009, 16:04
@Bylinka1
V původním receptu v časopisu byly psané jen 2 zakysané smetany a to bylo opravdu málo, nevytvoří ani vrstvu po celé buchtě a určitě není potřeba přidávat ztužovač. Když jsem buchtu dělala podruhé, dala jsem zakysanky rovnou 4 a je pravda, že to trošku teklo, ale asi jde také o to, jaké ty zakysané smetany koupíte. Myslím, že ztužovačem se rozhodně nic nezkazí.
hajcena
(upraveno)
21. 1. 2009, 7:22
@Bylinka1
není třeba - jsou skvělé i bez toho. A pokud není čokoládový puding, klidně dejte vanilkový - je to taky super